Hegyi turisztika

Magas Tátrában körülbelül 600 km jelölt ösvény található, melyek lehetővé teszik a turisták számára megismerni ennek a hegyi tájnak a legszebb színhelyeit. Turistaösvények a völgyekben, felhágások a tátrai menedékházakhoz, útvonalak a legszebb tátrai tengerszemekhez, tátrai csúcsok vagy akár a kétezres ormok, áthágások a tátrai nyergeken mennyei kilátásokkal, valamint az állatok és növények lenyűgöző világa.

Ha meglátogatja ezt a festői földdarabkát, biztosan megszereti.

A Magas Tátra minden turista számára alkalmas, a nem igényes sétáktól kezdve gyermekes családok számára, az aktív turisztikán keresztül igényesebbek számára, egészen a fizikai túlteljesítésig azok számára, akik el szeretnék érni a legmagasabb csúcsokat

Minden, a Tátrai nemzeti parkban mozgó látogatók számára hozzáférhető turistaösvény jelzésekkel van kijelölve (vörös, kék, zöld, sárga). Az egyes szakaszok nehézsége szerint néhány csoportba osztjuk őket.


SÉTÁK A TÁJBAN
Ideális rövid kimenők a kevésbé igényes turisták számra két óra alatt, melyek kis gyermekekkel is elvégezhetők.

VÖLGYI TÚRÁK
Ha az igényesebb turistákhoz tartozik, semmiképpen ne hagyja ki a hosszabb túra valamelyikét a völgyeken át. A magashegyi természet panorámájával körülvéve induljon kezelt ösvényeken a tavakhoz és menedékházakhoz.

FELLÉPÉS A CSÚCSOKRA
A nehéz terepet és nagy magassági szintkülönbségeketleküzdenielszántlegigényesebb turisták számáraa csúcsokra való felhágások várnak. Sok közülük csak hegyi vezetők kíséretében engedélyezet. A biztonság az első helyen szerepel, ezért nem szabad semmi felhágást alábecsülni és alaposan fel kell rá készülni.

A legmagasabb szlovák hegységünk az Akadálymentes Tátra projektnek köszönhetően csökkentett mozgásképességű személyek számára illetve gyerekkocsikkal is elérhetőek. Tekintse meg tippjeinket családi turisztikához.