Virtuálne preteky

Nadšenci behu a nordic walkingu, ktorí radi pretekajú, ale z rôznych dôvodov sa nemohli zúčastniť originálnych pretekov majú možnosť v Tatrách absolvovať tzv. Virtuálne preteky. Ide o celoročnú aktivitu, pričom podmienkou účasti je registrácia a zaslanie záznamu prejdenia trasy v predpísanom formáte podľa propozícií. Účastníci získajú štartovací balíček, účastnícku medailu alebo odznak a súťažia o hodnotné ceny.

Ako to funguje?

1)  Registrácia

Podmienkou účasti je registrácia na webe tatryvpohybe.sk.

2) Výber trasy

Na tatryvpohybe.sk si zvoľte trasu preteku, ktorej sa chcete zúčastniť.

Každý účastník si môže vybrať ľubovoľnú trasu, ktorá mu vyhovuje, no pokojne aj viaceré, alebo všetky. Štart pretekov je individuálny. S vybranou traťou sa pred pretekom najskôr dobre oboznámte.

3) Absolvovanie trasy s GPS

Absolvujte trať a svoj výkon zaznamenajte prostredníctvom ľubovoľného GPS zariadenia. Trať absolvujte podľa vášho uváženia a zaznamenajte svoj výkon ľubovoľným GPS zariadením. Pri pohybe na trati rešpektujte návštevný poriadok TANAPu a poveternostné podmienky.  

4) Nahranie výsledku

Svoj výsledok nahrajte ako .gpx súbor na tatryvpohybe.sk

Súbor .gpx s informáciami o trase preteku z vášho GPS zariadenia nahrajte na web tatryvpohybe.sk. Vďaka tomu budete zaradení do žrebovania o ceny. Ak pretekáte viacerí, budeme potrebovať .gpx súbor samostatne od každého z vás.

5) Odmeny

Po splnení podmienok získajte jednu zo zaujímavých odmien.

Každý záznam o absolvovaní trasy má šancu v zlosovaní o ceny. Čím viac záznamov, tým je šanca vyššia.

Hlavná cena: Športové hodinky Garmin, víkendový pobyt v hoteli Crocus a ďalšie skvelé ceny.

Virtuálne preteky Štrbské Pleso

Virtuálne preteky na vybraných trasách v oblasti Štrby a Štrbského Plesa. Svojou účasťou získate možnosť vyhrať športové hodinky GARMIN FORERUNNER 245 MUSIC.

Virtuálne preteky Štrbské Pleso sú realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Virtuálne preteky Vysoké Tatry

Ďalší ročník virtuálnych pretekov prebieha na vybraných trasách v regióne Vysokých Tatier. Všetky trasy je možné absolvovať behom, chôdzou, NW a trasu na Sliezsky dom aj na bicykli resp. v zime aj na lyžiach. Svojou účasťou získate možnosť vyhrať športové hodinky GARMIN FORERUNNER 245 MUSIC.
Zároveň svojou registráciou podporíte značenie a údržbu tatranských bežeckých a NW trás.