Viva Italia 2024

Festival je najväčším talianskym gastronomickým a kultúrnym podujatím konajúcim sa na Slovensku. Je to tiež konsolidovaná inštitucionálna platforma, ktorá podporuje a implementuje medzinárodné výmeny na všetkých úrovniach. Podporujú ho najvýznamnejšie talianske a slovenské inštitúcie: Veľvyslanectvo Talianska v Bratislave, Taliansko-slovenská obchodná komora, Veľvyslanectvo SR v Ríme, Konzulát SR v Miláne, Prešovský samosprávny kraj, mesto Poprad, ktoré je zároveň spoluorganizátorom a ďalšie.

Organizuje ho asociácia Pre Mesto Poprad, ktorú založilo v roku 2011 približne 70 podnikateľov z mesta Poprad s cieľom rozvoja cestovného ruchu v regióne. Festival sa koná v Poprade aj preto, že v tejto oblasti sídli najväčšia talianska podnikateľská komunita na Slovensku s približne 30 spoločnosťami.

Autentická talianska gastronómia
Na festivale starostlivo vyberáme vystavovateľov, aby sme zaručili originálnu a prísne taliansku gastronomickú ponuku. Na potulkách medzi stánkami nájdete účastníkov z Talianska, dovozcov zaručených talianskych produktov, reštaurácie z rôznych kútov Slovenska a tiež obchodníkov špecializujúcich sa na vynikajúce kvalitné talianske produkty. V rôznych stánkoch nájdete aj široký sortiment kvalitných vín z rôznych oblastí talianske regióny.
Festival plný zážitkov a možností

Pre Talianov je hudba soundtrackom každodenného života. Predstaviť si food festival bez hudby by bolo ako jesť cestoviny bez soli. Ale festival je zároveň hudobnou kultúrou, preto sme program naplnili rôznymi typmi „hudobných udalostí“.

Kultúra, ktorá sa vás dotkne

Kultúra je slovo, ktoré obsahuje mnoho významov, no pre nás Talianov je kultúra v širšom zmysle všetko, čo človeku pomáha vnútorne sa obohacovať. Preto je festival výkladnou skriňou, ktorá zahŕňa spektrum podujatí od fotografických výstav po filmové festivaly, od konferencií až po workshopy venované rôznym témam, no predovšetkým je príležitosťou na rast, výmenu kultúr, stretávanie a konštruktívne porovnávanie.

Program TU.

„Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky“

Podujatia v Tatrách