Biztosítás a hegyekben

A hegyekbe biztonságosan hegyi biztosítással.

Induljon el kaland után túrára Magas Tátrábahegyi biztosítással, legyen akár üdülő turista, hegymászó, skialpinista vagy adrenalin sportoló.

Jól választott hegyi biztosítássala túrán semmi sem lepheti meg. Kössön biztosítást a hegyekreés védje magát a váratlan események és sérülések elől.

A biztosítók a hegyi biztosítást 2 kategóriára osztják:

  • alap (általános turista, jelölt ösvényeken való mozgás) 
  • extrém (hegymászás, skialpinizmus vagy egyéb adrenalin sportok).

A hegyi környezetben akár kicsi baleset is nagyon drága lehet. A klasszikus közegészségügyi vagy utazási biztosításugyanis a Hegyi mentőszolgálat mentőtevékenységével vagy nyomozásával kapcsolatos költségeit nem fedi. Az ún. technikai beavatkozást (hordágyszállítás, nyomozás, repülőtechnika) a hegyi környezetben tartózkodó személy köteles megfizetni. Ez a kötelezettség nem vonatkozik a nem nagykorú természetes személyekre – gyerekek, illetve jogi műveletekre nem cselekvőképes természetes személyek.

TIPPEK BIZTOSÍTÁSRA

2020.06.01.-től a Magas Tátra Város területén elszállásolt és az elszállásolt személyek jegyzékébe beírt minden látogató, akitől a szállásadót beszedték tömegesen biztosítva van a Hegyi mentőszolgálat beavatkozására.
A Magas Tátra Város területét a Tátrabarlangligettől a Poprádi tóig fekvő tátrai települések alkotják. Ne feledjen a szállásadójánál rákérdezni, be van e jegyezve adófizetésre a Magas Tátra városban. VIGYÁZAT! Csorbató nem tartozik a Magas Tátra városba.
Magas Tátra város területén elszállásolt minden látogató, aki megfizette a helyi adótbiztosítva van a Hegyi mentőszolgálat beavatkozására.

GENERALI hegyi biztosítást a Tátrai információs irodákban is be lehet szerezni.
Látogasson be a Tátrai információs irodába Ótátrafüredbenés Tátralomnicban vagy TIC Csorbatón, ahol a munkatársak tanácsot adnak, milyen hegyi biztosítás a legelőnyösebb Ön számára. Biztosítást konkrét napszámra vagy egész évre köthet.

Biztosítást közvetlenül otthona kényelméből is köthet online az egyes biztosítóknál, pl. (klikk az egyes biztosítókra)

Hegyekben a biztonság elsőrendű, tehát ne gondolkodjon és kössön hegyi biztosítást a hegyekbe.

Ne feledje, baleset esetében a hegyi környezetben hívja a 18 300 számot. Használhatja a HMSZ alkalmazását is,amely a helymeghatározásában issegít.

www.hzs.sk | www.laviny.sk | Tiesňová linka HZS: 18 300

Mobilná aplikácia HORSKÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA

  • – aktuálne informácie o podmienkach na horách stále so sebou
  • – v prípade ťažkostí k vám privolá pomoc