KÖZLEKEDÉS MAGAS TÁTRÁBAN

A régióban kifejlett helyi személyszállítás van természetbarát vonatok és buszok révén. A hegyi központokba való úthoz a Tátrai villanyvasutat (TEŽ) vagy Poprádból autóbuszt illetve Tátracsorbáról fogaskerekű vasutat lehet kihasználni. Tátracsorbán található a gyorsvonatállomás is.

A turisták a parkolót is használhatják, és transzferbusszal utazhatnak az üdülőhelyekre.

KOSTENLOSER PARK & RIDE PARKPLATZ

A Tatranská Lomnica – Tatranské Matiare – Biela voda útvonalon ingyenes parkoló áll rendelkezésre a turisták számára, és transzferbuszjáratok közlekednek.

A Magas-Tátrába tartó turisták pl. a Zöld-fehér Ples-ig a Jahňací štít vagy a Kopské sedlo használhatják az ingyenes parkolót július 17-től, hétfőtől. És ez Tátralomnic elején az egykori Eurocamp területén, ahonnan rendszeres időközönként ingajárat közlekedik.

A szállítást Magas Tátrában két fő közlekedési rendszer biztosítja – Tátrai villanyvasút (TEŽ) és Fogaskerekű vasút (OŽ), amelyek a Magas Tátra központjait kötik össze.


Tátrai elektromos vasút (TEŽ)

A Magas-Tátrában a Tátrai Elektromos Vasút (TEŽ) biztosítja a közlekedést a Poprád-Tátra – Ótátrafüred – Csorbató és a Ótátrafüred – Tátralomnic vonalakon. 2022 februárjától új hibrid villamosok – fogaskerekűek közlekednek egy időben ezeken a vonalakon, de ezek elsősorban a Csorba-Štrbské Pleso szakaszon közlekednek.


Fogaskerekű vasút (OŽ) – „Zubačka“

Az utazókat a Csorba vasútállomás között szállítja és jelentős turista-indulópont a Magas Tátrába. Olyan vasútról van szó, ahol a vontatóerő átvitelét fogazott gerincbe kapaszkodó fogaskerék biztosítjaa sín tengelyében. A fogaskerekű vasút pályája 2019-2022 években került felújításraés a régi vagonokat 50 év után új hibrid villamos-fogaskerekűek váltották le (Bradavica, Vysoká, Stredohrot, Kostolík, Ganek), amelyek az OŽ-n kívül a TEŽ pályáin is közlekedhetnek.

Több információ: www.slovakrail.sk


Történelmi villamosokon utazik a Magas-Tátrában

A Magas-Tátra csúcsai alatt történelmi villamosokon való utazás kivételes élmény. A nyári és a téli szezonban két történelmi villamos – a Kométa 1913-tól és a Trojča 1969-től – közlekedik a TEŽ vágányain a kijelölt napokon.


SAD POPRÁD

Az autóbusz közlekedést a tátraaljai régióban (Poprád, Tátra, Szvit, Késmárk, Lőcse) a Szlovák autóbusz-közlekedés (SAD) Poprád biztosítja.

A járműparkot csaknem 180 autóbusz képezi ,,TATRA EXPRESS“ megjelöléssel, amelyek rendszeres buszközlekedést biztosítanak főleg az elővárosi közlekedésben az Eperjesi önkormányzat számára.

Minden menetrendet megtalál ITT!


Tátrai Aqua-Ski bus – kényelmesen az élmények után

A téli szezonban a látogatók és sízők számára SKI & AQUA BUSregionális közlekedés áll rendelkezésre, amely kényelmesen és díjmentesen átszállítja a Tátralomnic, Ótátrafüred és Csorbató központokba.

TAXISZOLGÁLTATÁSOK

Ha egyéni közlekedés mellett dönt, de nincs saját autója, vegye igénybe egy taxi szolgáltatást vagy egy autókölcsönzőt. Élvezze az összes kínált szolgáltatás kényelmét, és váljon ideje mesterévé.