HOGYAN JUTOK TÁTRÁBA

REPÜLŐVEL

Poprad repülőtér – a Tátrának nemzetközi jellege van. A geográfiai fekvésének köszönhetően rendkívülien jó időjárási feltételei vannak. Gyönyörű természettel van körbe véve, amely egyedülállóságot kölcsönöz neki.

A reptér egész évben működik heti hét napon és a kihasználtsága a következő: charter repülések turistákkal és sportolókkal, magán- és üzleti repülések, oktatási repülések, helikopteres mentőszolgálat, Aeroklub és tájnéző repülések. A következő legközelebbi repülőtér Kassán van (120 km).

Letecké linky do Tatier


VONATTAL

A Magas Tátra Régióba kényelmesen el lehet jutni vonattal.A fő vasútvonalat nyugatról keletre a Szlovák Köztársaság vasútjai alkotják, amely a tátrai régió vidékét is szegélyezik. A fő vasút-csomópont a Poprád városa, ahol gyakori vasút-összeköttetések közlekednek Pozsonyból Kassára és nemzetközi járatok Prágából. Itt autóvonatot is ki lehet használni, elkerülve az autópályákon és behavazott utakon való közlekedési gondokat. Poprádból személyvonatokkal vagy autóbuszokkal el lehet jutni az egyes turistatérségekbe.

Leo Express

Induljon Tátrába a Leo Express vonatok fedélzetén! Az alacsonypadlózatú légkondicionált vonatok gyerekes családok és baráti csoportok számára ideálisak. 

Regisztráljon be a SMILE CLUB hűségprogramba és szerezze meg a legelőnyösebb jegyárakat és cashback-et minden utazás után. Több a www.leoexpress.sk oldalon.

Az utazáshoz használhatja az Economy osztályt vagy a standardon feletti Economy Plus és Business osztályt bőrülésekkel és kiemelt frissítővel. A vonatban kitűnő gyorsétel és desszertek, valamint frissen őrölt kávét kínálnak fel. A luxusos Premium osztályban ezen kívül kiváló ebédet vagy vacsorát rendelhet, és kényelmes ülésekben pihenhet, amelyek akár ágy-helyzetbe csukhatók le. Éjszakai útra alvás-készletet is felkínálunk.

Regiojet

Poprádba való utazáshoz használhatja továbbá a Regiojet magántársaság vonat-összeköttetését, amely Prága-Ostrava-Zsolna-Kassaútvonalon üzemeltet járatot. Kiváló áraknak, szolgáltatásoknak és szerviznek örülhetnek. Több a www.regiojet.sk oldalon.

Pendolino

A Kassa – Zsolna – Prágafő p.u.útvonalon a vonat rendszeres intervallumban közlekedik naponta egyszer egész hét folyamán, szombaton kívül. amikor naponta kétszer közlekedik.

Ellenkező irányba a Prágafő p.u. – Zsolna – Kassaútvonalon a vonat rendszeres intervallumban közlekedik naponta egyszer egész hét folyamán, pénteken kívül. amikor kétszer közlekedik.
Jegyeket online lehet beszerezni legkésőbb 24 órával a vonat indulását megelőzőena keleti állomásról, később a jegyet már csak a ZSSK Komplex utazó-elintézéses pénztáraiban (KVC) vásárolhatja meg.


AUTÓBUSSZAL

Magas Tátrába autóbusszal is kényelmesen eljuthat. FLIXBUS,a távbuszok legnagyobb hálózata Európában kényelmes utat biztosít.

Az autópályán kívül használhatja az 1. és 2. osztályú gyorsforgalmi utakat is. Az autópályán és 1. osztályú utakon való utazás folyamán az útvonal mentén kiépített töltőállomások széles hálózatával, pihenőkkel valamint éttermekkel számíthat.


AUTÓVAL

A Magas Tátra Régióba autóval gyorsan és egyszerűen eljuthat. Az A Autópálya a SzK fővárosát, Pozsonyt, Trencsénen és Zsolnán keresztül köti össze Popráddal egészen Kassáig. Szlovákia többi szakaszain gyorsforgalmi utak és 1 és 2 osztályú közutak állnak rendelkezésre.

Az autópályákon pályamatricák érvényesek, melyeket a határátkelőhelyeken, kiemelt töltőállomásokon, kiemelt postahivatalokban és egyéb értékesítési helyeken lehet beszerezni. Minden értékesítési hely rendesen meg van jelölve.

Az autópályák és első osztályú utak mentén a legfontosabb történelmi és műemléki helyszínekre figyelmeztető információs és tájékozódási táblák vannak kihelyezve. Az utak mentén töltőállomások hálózata, pihenőhelyek valamint éttermek vannak kiépítve.

Az utak egész évben járhatók. Télen biztosítva van a hó elsöprése illetve utak szórása. Ha az úttesten összefüggő hóréteg, jég vagy ráfagyás van, a járművek (3,5 tonnáig) kötelesek minden tengelyen téli abroncsot használni.