Kötélpályákkal a kilátásokhoz

A tátrai kötélpályák az egyik legkedveltebb módja annak, hogyan teheti a Tátrában való üdülését kellemesebbé és megismerheti azt. A hegyeket teljesen más perspektívából leplezik le. Ha vonzza az ilyen fajta utazás, utazzon fel kényelmesen a gyönyörű panorámákhoz és friss levegőhöz a tátrai kötélpályák valamelyikével.


Kő-pataki-tó

Jöjjön megnézni a legkedveltebb turistahelyet – Kő-pataki-tavat 1 751 méter magasságba. A völgyi állomásról Tátralomnicban egy 4 személyes fülkés kötélpálya szállítja fel a Štart közbenső állomásra, ahonnét a Kő-pataki-tóra egy korszerű 15-férőhelyes gondola szállítja tovább. A tó környéke kimondottan kirándulásokra vagy sétákra termett. A Kő-pataki-tó közelében 1 786 méter magasságban egy csillagászati és meteorológiai obszervatórium található. Az obszervatórium 1943. évben volt alapítva, amikor megtörténtek az első megfigyelései. Részét egy csillagvizsgáló képezi. Pihenni és napozni a Magas Tátra legmagasabban fekvő éttermek egyikében, Panorama Étteremben tud, amely napfényben fürdő terasza gyönyörű panoráma kilátásokat nyújt a környékbeli sziklacsúcsokra vagy a legmeredekebb sílejtőre Szlovákiában – a Lomnici-nyeregre.

A Kő-pataki-tó hozzáférhető fülkés kötélpályával Tátralomnicból vagy a zölddel jelölt turistaösvényen Tátralomnicból, vörösen jelölt tátrai főútvonal ösvényen a Zamkovszky-menedékháztól és vörösen jelölt tátrai főútvonal ösvényen a Zöld-tavi-menedékháztól.

A gyerekek is biztosan a magukéra lelnek. Hancúrozni a Mormotatájban – egy öko-mini-parkban tudnak faszobrokkal, Mormota-kunyhóval, mászókákkal és sok más meglepetéssel.


Lomnici-csúcs

Induljon a családdal kirándulni a Magas Tátra második legmagasabb csúcsára – Lomnici-csúcsra. Utazzon fel a fellegek fölé és éljen át megismételhetetlen kilátásokat a világ legkisebb hegyóriása környező csúcsaira. Lépjen be a csend királyságába és pihenjen a stílusos Dedo kávézóban. A Tátralomnici völgyállomásról egy 4 üléses fülkés kötélpálya vezet, amely felviszi a Štart közbenső állomásra, onnét egy új kényelmes 15 férőhelyes kötélpályával a Kő-pataki-tóra, amely csúcsállomás és egyaránt átszállóhely a Lomnici-csúcsra. Onnét a csúcsra egy egyedülálló vörös lengő drótkötélpálya viszi fel, amely 855 méteres szintkülönbséget tesz meg és az út 8,5 percet tart.

ONLINE jegyértékesítés a Lomnici-csúcsra


Tarajka 

A Tarajka (1285m) Magas Tátra látogatói attraktív célja. Ótátrafüred, a legrégibb turistaközpont közlekedési csomópontja Magas Tátra Városának. A település egy elágazás a Tarajkára – rengeteg turistaútvonal indulópontjára. Utazzon fel siklóvasúttal Ótátrafüredből 1 272 m.t.f. magasságba és élje át ugyanazt az érzést, amelyet Erzsébet angol királynő élt át Magas Tátra látogatásakor. Szállítassa fel magát kényelmesen 7 perc alatt és tegyen meg 255 m.t.f. szintkülönbséget. Tarajka egy turistaközpont a Nagy- és Kis-Tarpataki-völgybe vagy Nagyszalóki-csúcsra való felhágásokhoz. Túra után erőt a Snack bárban tölthet Tarajkán. Ez a közkedvelt hely a siklóvasút épületében található. Az egész családok ideális találkozóhelye úgynevezett „kéznél” lesz fel- vagy leszálláskor.

Tarajka egy ideális választás pont télen, mivel itt élheti át az egyedülálló Tatry Ice Master rendezvényt – nem hivatalos világbajnokság jégszobor-faragásban valamint meglátogathatják az egyedülálló jégtemplomot – a Tátrai nagytemplomot.


Szoliszkó

Jöjjenek el Magas Tátra egyik legalacsonyabban és legkönnyebben hozzáférhető csúcsára. A hegység déli peremén található az Elülső Szoliszkó-kúp, amely  2093 m t.f. magasságban a Malompataki- és Furkota-völgybe nyújt kilátást. Utazzon fel a legszebb panoráma kilátásokhoz a Solisko Express  4-üléses kötélpályával a Csorbató völgyi állomásából egészen 1 814 m t.f. magasságba. Nem egész 7 perc alatt 431 m t.f. szintkülönbséget tesz meg. Nem messze a csúcs-állomástól található a Bivac Pizza napfényes terasszal, amelyről egyedülálló kilátások nyílnak a völgybe, Krivánra, romantikus Csorbatóra illetve a Király-hegyre.

Ha fel szeretne lépni az Elülső Szoliszkó-kúp csúcsára, kirándulását a Szoliszkó menedékháztól (Bivac Pizza-ától nem messze) kezdheti a vörös jelölésen. Túra időtartama: 1:00 ó.