Tátra egyedi

Fedezze fel az egyedülálló tátrai egyediségeket, amelyek mindenkit a Tátra feltáratlan területeire vonzanak az ösvényeken.

Bár a Magas-Tátra a világ legkisebb hegye, rengeteg természeti és világi kincset, érdekességet rejteget. Még egy jól ismert és látogatott helyszín is meglepheti, izgathatja és érdekelheti a tapasztalt hegykedvelőt is.

Velická dolina lenyűgöző természeti kerttel, Skalnata dolina csúszdával a filmesek számára vagy Javorová dolina, ahol Hohenlohe herceg elhagyta otthona leheletét. A történetüknek köszönhetően egyedülálló tátrai helyek a következő tátrai ösvényeken is megtekinthetők. Mindez a kalandoroknak szánt térképpel, a rajongóknak készült fotókkal és a kíváncsiskodóknak érdekes szövegekkel olyan helyek komplexumát alkotja, amelyeket mindenképpen érdemes megismerni.

VELICKÁ DOLINA
Tudja meg, ki áll az ösvények építése mögött, hol álltak az első alpesi kunyhók, miért nevezték el az ereszcsatornát egy fogadósról, hogyan hatott életével Tatranská Poliankára egy fiatal cseh költő, és még sok minden más.

SKALNATÁ DOLINA
Élvezze a bolygóról elnevezett épületet vagy Európa legnagyobb szánkópályájának egykori kinézetét, vagy tájékozódjon Skalnata Chata érdekes eredetéről.

JAVOROVÁ DOLINA
Fedezze fel a fontos emberek utolsó nyughelyét, a Zadný Meďodolov-völgyet vagy a réteket, ahol egy ideig még az Angliából importált fehérszarvas is legelt.

Csak töltse be a térképet, csomagoljon be egy termoszt, és induljon el felfedezni a Magas-Tátra egyedülálló helyeit.

TÁTRA EGYEDI TÉRKÉPE: ITT!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.